Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Streljačko društvo Dalmacijacement

Streljačko društvo "Dalmacijacement" osnovano je 1950. pod nazivom "Centar", 1964. mijenja ime u "Solin", a od 1972. nastupa pod nazivom "Dalmacijacement".

Od 1991. godine nalazi se na sadašnjoj adresi u Športskom streljačkom centru, koji je izgrađen vlastitim sredstvima, koji ima streljanu sa 20 mjesta za zračno oružje i malokalibarsko strelište sa 24 mjesta za pušku i 8 za pištolj.
U okviru Streljačkog centra, osim streljane, nalaze se i prateći sadržaji (kancelarije, svlačionice, sala za sastanke), te fitness klub i parking.

Trenažni proces vode tri trenera sa međunarodnim licencama: Siniša i Vesna Vitez i Ivica Atlaga.
Streljačko društvo "Dalmacijacement" brine o mladima, svake godine provodi selekciju cca 400 djece iz osmogodišnjih škola Solina, u sportskoj školi streljaštva uče se osnovama streljaštva, da bi nastavili sa treninzima i natjecanjima, neki stvarajući i reprezentaciju Hrvatske.

Zadnjih dvadesetak godina osvojeno je preko 40 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, svjetskim kupovima, Mediteranskim igrama, a sudionici su i na 4 Olimpijade. Ova najsvjetlija odličja osvojili su: Vesna Domazet-Vitez, Mladenka Malenica, Natalija Gotovac-Begović, Marina Borzić, Miroslav Jankov, Branka Jankov, Ana Nazor, Irena Božić, Daniela Burić, Marša Samma, Željan Škaro, Di. Bošnjak, Renato Kunac, Kristina Božić.

Društvo i njegovi članovi, dobitnici su niza društvenih i športskih priznanja, od ko izdvajamo ona najviša: državno odličje Red Danice Hrvatske sa likom Franje Bu i Nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek za 2005.

Streljačko društvo "Dalmacijacement" Marka Marulića 24., 21210 Solin, tel/fax 210­213.
Predsjednik: Željan Škaro
Direktor: Siniša Vitez
Pročitano 8481 puta Zadnja izmjena dana Subota, 19 Siječanj 2013 12:54
Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr