Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2020 08:49

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Reprezentativci solinskog Dalmacijacementa treniraju na svom strelištu

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Reprezentativci solinskog Dalmacijacementa treniraju na svom strelištu SD Dalmacijacement (Foto: Arhiv)

Vježbaju strijelci 1. i 2. kategorije

Solinski sportski klubovi Streljačko društvo Dalmacijacement i Teniski klub Dalmacijacement su službeno prekinuli radom 14. ožujka 2020. godine. Od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. su ponovno na svojim terenima u Solinu, vježbaju pod paskom svojih trenera a po naputcima Kriznog stožera RH. Prisjetimo se, strijelci imaju i svog olimpijca Petra Goršu, koji je bio sve tempirao za Tokiyo!

- Počeli su sa organiziranim zajedničkim vježbanjem svi naši strijelci 1. i 2. kategorije, njih 16, reprezentativci Marija Marović, Matea Omazić, Vladka Čubelić, Željko Posavec, Josip Sikavica, Marin Čerina, Marta Zeljković, Amadea Urbas, Sandra Palić, Ante Krišto, plus Klara Milanović, Rina Matešić, Bruno Žunić, Mirko Balić, te sestre Anja i Lea Maslov.
Treniraju dva po dva u određenim terminima. Planirali smo pet treninga tjedno. Naš olimpijac Petar Gorša vježba odvojenu u Velikom Trgovišću, gdje sada živi u obiteljskoj kući. Što se tiče natjecanja teško je u ovom trenutku biti konkretan i vidovit. Činjenica je da smo bili prisiljeni smanjiti osobne dohotke profesionalcima u oba kluba, jer smo ostali bez svojih prihoda, mislim na redovne i rekreacijske članarine. A sredstva od Grada Solina su više nego minimalna za naše redovne aktivnosti. Ne znamo hoće li biti koje međunarodno natjecanje a PH su sva prolongirana za rujan mjesec. Nešto konkretnije ćemo znati do kraja svibnja – rekao je o strijelcima alfa i omega spomenutih klubova Siniša Vitez, direktor i trener, a o tenisačima je dodao:
- I tenisači su počeli u ponedjeljak 4. svibnja ali samo članovi prve momčadi. Što se tiče rekreativaca i mlađih uzrasta trebamo sačekati naputke Kriznog stožera RH, HSS-a i HTS-a.

Miro Podrug

 

Pročitano 512 puta