Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 07 Svibanj 2020 06:34

2.HNL: Nakon Odluke HNS-a o završavanju prvenstva 2.HNL

2.HNL: Nakon Odluke HNS-a o završavanju prvenstva 2.HNL Foto: Jakov Teklić

Reakcije iz NK Solin i NK Dugopolje

SOLIN/DUGOPOLJE – Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza između ostalog donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona 1.HNL, koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19. Nakon sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za sport s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.
Sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji, konačno odobrenje za nastavak natjecanja po preporuci HZJZ-a donijet će Stožer za civilnu zaštitu RH.

Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. travnja 2020. te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.
Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.
Sve utakmice trebaju se odigrati bez prisustva gledatelja.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

IO HNS-a će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1.HNLŽ te 1.HMNL, kao i ostale odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a, o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni.
HNS će sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera'.

Kratke reakcije iz nogometnih drugoligaša Solina i Dugopolja.

- U ovim okolnostima kad se nije moglo trenirati ova Odluka HNS-a je realnost. O odluci što i kada će početi slijedeća sezona će ovisiti naši klupski planovi glede početka priprema. Ali stanka treba biti što manja. Zasigurno u ovim okolnostima je teško imati nekakve programe i planove – rekao je Goran Gruica, sportski direktor NK Solin.

- To je bio stav našeg kluba i to je normalna Odluka IO HNS-a. Zasigurno očekujemo financijsku ispomoć od HNS-a bez obzira na broj klubova u Drugoj HNL, jer će lokalna samouprava smanjiti izdavanja za sport. Koliko će klubova u konačnici brojiti liga vjerujem da će se znati na vrijeme – rekao je Mario Smodlaka, sportski direktor NK Dugopolje.

Miro Podrug

 

Pročitano 631 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr