Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 28 Listopad 2016 07:48

Poziv za sudjelovanje u programu edukacije "EU/ ECO PODUZETNIČKA AKADEMIJA U POLJOPRIVREDI

Grad Solin u suradnji s tvrtkom Inkubator Solin objavljuje poziv za sudjelovanje u programu edukacije koja je namjenjena vlasnicima OPG-ova, poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, svim zainteresiranima iz područja poljoprivrede te svima onima u turizmu koji povezivanjem primarnog s tercijalnim sektorom žele realizirati svoje projekte vezanim uz poljoprivredu.

U cilju jačanja mikro,malog i srednjeg poduzetništva te osnaživanja vlastite konkurentnosti poduzetnika i pozicije na tržištu, tvrtka Inkubator Solin, uz program ustanove „ADRIATIC EDUCATIO“ organizira teorijski i praktični dvodnevni seminar od 12 školskih sati za poduzetnike gdje se polaznici obučavaju kroz pet modula:

Modul I -sadrži teme o ekološkom uzgoju poljoprivrednih proizvoda, metodologiji uspostavljanja eko proizvoda i prikaz EU zakonodavstva i obveze subjekata u proizvodnji hrane u RH s osvrtom na primarnu proizvodnju, korake uspostave EKO oznake.

Modul II - sastoji se od cjelina vezanim za preradu ekoloških proizvoda,HACCP sustavu u ekološkoj poljoprivredi i preradi EKO proizvoda.

Modul III - poslovni plan upravljanja poslovanja poljoprivrednog proizvoda u turizmu /OPG - izlaganje+diskusija/: Struktura plana, značaj plana- swot analiza, marketing, marketing mix, financije- kontroling, menadžment, internet marketing itd.Radionica PESTEL analiza.

Modul IV - Ekonomika i kalkulacija eko proizvoda u sektoru trgovine, upravljanje prodajom i plasiranje proizvoda prema trgovačkim centrima, distributerima i vlastitom maloprodajom(uspostava vlastitog branda).

Modul V - sadrži edukaciju o EU fondovima, posebno o Europskom fondu za ruralni razvoj (EAFRD).

Osnovni cilj - priprema poduzetnika u poljoprivredi za apliciranje na EU sredstava iz fonda za poljoprivredu koja se odnose posebice iz Europskog fonda za ruralni razvoj (Agricultural Fund for Rural Development, EAFRD) 2015-2020.
Pojedinačni ciljevi - nakon edukacije polaznici će steći kompetencije o uvođenju metodologije i uspostave EKO oznake, o distribuciji i prodaji eko proizvoda, povezivanju istih sa tržištem i turizmom i funkcioniranju EU fondova promicanje vrijednosti cjeloživotnog učenja, poticanje na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, razvoj svijesti o važnosti obrazovanja pri otvaranju poduzeća te stvaranje preduvjeta za razvoj JLS i Republike Hrvatske u cjelini kao male zemlje s velikim mogućnostima za napredak povezivanja poljoprivrede s turizmom.

Edukacija se polaznicima ne naplaćuje. Svi polaznici seminara dobiti će prikladnu stručnu literaturu (knjige, skripte, i CD).
Provjera znanja vrši se nakon svakog modula 15 min prije kraja predavanja putem evaluacijskih listova (kratkih pitanja). Nakon edukacije polaznici dobivaju anketne listove pomoću kojih će ocijeniti ukupan projekt, predavače i organizatore.
Polaznicima koji su uspješno savladali sadržajne cjeline svih modula biti će dodijeljen certifikat s upisanim brojem školskih sati, cjelina i stupanj obrazovanja EU/ECO PODUZETNIČKE AKADEMIJE U POLJOPRIVREDI.

Edukacija za sve polaznike održati će se u petak 11. i subotu 12. studenog 2016. godine (satnicu ćemo odrediti u dogovoru sa prijavljenim polaznicima edukacije) u prostorijama gradske vijećnice u zgradi poglavarstva grada Solina.

UVJETI UPISA:
Nacrt poslovnog plana – kratki opis osobne i poslovne ambicije, poslovne ciljeve i razrada projektne ideje.

Prijave se dostavljaju na e-mail adresu kontakt osobe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poziv je otvoren od dana objave na mrežnim stranicama grada Solina
(www.solin.hr) do 10.11. 2016. godine.

 EU-EKO Poduzetnička Akademija u poljoprivredi 

 Događanja u EU-EKO Poduzetničkoj akademiji

Upisni list

 

 

Pročitano 2332 puta

Gradska uprava:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr