Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Siječanj 2015 08:36

15. SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA SOLIN

Dana 14. siječnja (srijeda) 2015., održana je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Solina, kojom je presjedao predsjednik Gradskog vijeća grada Solina Renato Prkić, dipl.ing.

 

DNEVNI RED:
1. Prijedlog Odluke o uspostavi prijateljstva i suradnji "5 hrvatskih kraljevskih gradova" – Grada Biograda na Moru, Grada Nina, Grada Knina, Grada Solina u Republici Hrvatskoj i Općine Tomislavgrad Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Hercegbosanska županija.

 

Ad 1.) Gradonačelnik Blaženko Boban obrazložio je solinskim gradskim vijećnicima Odluku o uspostavi prijateljstva i suradnji "5 hrvatskih kraljevskih gradova".
- Grad Solin već tradicionalno dugi niz godina održava kontakte s gradovima Ninom, Kninom i Biogradom na Moru pod nazivom Susreti četiri kraljevska grada - kazao je u svom uvodu gradonačelnik Boban - Od nedavno imamo jako dobru suradnju s Općinom Tomislavgrad u Bosni i Hercegovini od tud i interes za što boljom suradnjom među ovim gradovima koje veže ne samo bogata kulturna i povijesna baština već i poradi postizanja učinkovitije turističke promidžbe i zajedničkih projekata prema fondovima Europske unije, utemeljenih na kulturno-gastronomskoj suradnji s naglaskom na prekograničnu suradnju – zaključio je gradonačelnik Blaženko Boban.

Solinski gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili Odluke o uspostavi prijateljstva i suradnji "5 hrvatskih kraljevskih gradova" te se ovom Odlukom ovlašćuje gradonačelnik Blaženko Boban da potpiše Povelju o prijateljstvu i suradnji s gradonačelnicima Grada Nina, Grada Knina, Grada Biograda na Moru u Republici Hrvatskoj i Općine Tomislavgrad Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Hercegbosanska županija.
Radojka BUĆAN

 

 

 

Pročitano 4268 puta