Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 29 Svibanj 2020 08:27

Krenula energetska obnova zgrade PP Solin

Krenula energetska obnova zgrade PP Solin Foto: Jakov Teklić

 

Zgrada Policijske postaje u Solinu nalazi u centru grada, na frekventnom raskrižju dviju glavnih ulica, Zvonimirove i Stjepana Radića, a izgrađena je daleke 1981. godine te se od fasade i interijera nalazi u vrlo lošem stanju, a ovih dana krenula je njena obnova.

Prisjetimo se, u proljeće prošle godine u zgradi Policijske postaje Solin održan je radni sastanak na temu energetske obnove zgrade na kojem su nazočili pomoćnik ministra unutarnjih poslova za materijalno financijske poslove Cvjetko Obradović, župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, načelnik Policijske uprave Splitsko dalmatinske Dražen Vitez, načelnik PP Solin Petar Puljiz te u ime Grada Solina, predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić.

Energetska obnova Policijske postaja Solin iznosi 2,7 milijuna kuna, od čega 40 posto sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (PT 1) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (PT 2), ostatak sredstava se financira od strane Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će grad Solin novčano sudjelovati u uređenje interijera PP Solin.
Navedimo, kako je Grad u više navrata govorio o lošem stanju nekada reprezentativnog objekta, često ulagujući i svoja proračunska sredstva te je tako postavio javnu rasvjetu oko zgrade PP Solin, a gradska komunalna služba riješila je i problem odvodnje oborinskih voda.

 

Pročitano 675 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr