Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 15 Svibanj 2020 06:50

CEMEX donirao 350 zaštitnih maski i 100 litara dezinficijensa za ruke vrtićima u Solinu i Kaštelima

CEMEX donirao 350 zaštitnih maski i 100 litara dezinficijensa za ruke vrtićima u Solinu i Kaštelima Ravnateljica Anđela Biuk i Marina Ostojić, specijalistica za odnose sa zajednicom u tvrtki CEMEX, (Foto: Jakov Teklić)

Zajedništvo i solidarnost u ovim trenucima potrebni su nam više nego ikada! - rekla je ravnateljica DV Cvrčak  Anđela Biuk

Dječjem vrtiću Cvrčak iz Solina, koji broji 19 kuća, od kojih su dvije u Klisu, donirano je 200 zaštitnih maski i 60 litara dezinficijensa za ruke, dok je Dječjem vrtiću Kaštela koji broji 11 kuća donirano 150 maski i 40 litara dezinficijensa. Vodeći se preporukom stožera da odgojno-obrazovno osoblje ne nosi maske, one su namijenjene pomoćnom osoblju u vrtićima.

- Osim što u skladu s preporukama nadležnih službi nastojimo koliko je god moguće normalizirati vlastiti rad, nastojimo isto tako pomoći i našim zajednicama da što bolje premoste ovo razdoblje povratka u uobičajen životni ritam. U razgovoru sa stožerom civilne zaštite i vrtićima, saznali smo koje su njihove potrebe kako bi se rad vrtića odvijao neometano, a djeca i osoblje bili sigurniji od zaraze koronavirusom. Vjerujem da će im ova donacija u tome bar malo pomoći - rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

Zaštitne maske i dezinficijense za ruke preuzele su ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela Ivanka Vučica i ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak iz Solina Anđela Biuk, koja je tom prilikom izrazila zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji.

- S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvalevrijedna donacija koja će omogućiti našoj djeci i odgojiteljima zdravstvenu zaštitu te spriječili širenje virusa. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja koronavirusa i povećanju sigurnosti - kazala je ravnateljica Biuk te dodala - Zajedništvo i solidarnost u ovim trenucima potrebni su nam više nego ikada!

Zamjenik gradonačelnika Kaštela Grgica Benutić pozdravio je CEMEX-ovu akciju, zaključivši:
- Imajući u vidu gospodarske posljedice koje je ostavila borba protiv koronavirusa, Grad Kaštela je različitim mjerama odlučio izići u susret i pomoći našim sugrađanima. Među mjerama je i ona o oslobađanju plaćanja sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i to za sve vrtiće u gradu, bilo da je riječ o gradskom, privatnom ili vjerskom vrtiću. Zbog privremene obustave rada dječjih vrtića, svi roditelji i posvojitelji čija su djeca korisnici usluga predškolskog odgoja na području Grada Kaštela oslobođeni su plaćanja vrtića za razdoblje od 16. ožujka do 11. svibnja 2020., tako da je i ova donacija dobrodošla.

Grad Solin je još u ožujku donio Odluku o oslobađanju plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece u Dječjem vrtiću Cvrčak. Roditelji čija su djeca upisana i koriste uslugu ustanove gradskih vrtića Cvrčak, oslobođeni su obveze plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece i to za polovicu mjeseca ožujka te u cjelini za mjesece travanj i svibanj, a ako se krizna situacija nastavi i za mjesec lipanj.

Donacije vrtićima uručila je Marina Ostojić, specijalistica za odnose sa zajednicom u tvrtki CEMEX.

CEMEX Hrvatska kontinuirano ulaže u razvoj zajednica u kojima posluje s ciljem osiguranja održivog razvoja, a posebno je ponosan na društveno odgovorne ideje i projekte koje su inicirali ili u kojima dobrovoljno sudjeluju zaposlenici. Za svoj rad u zajednici tvrtka je primila niz nagrada, od kojih se izdvajaju nagrade Indeksa DOP-a koje dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora.

 

 

Pročitano 257 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr