Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 30 Travanj 2020 09:21

RUKOMET – 1.HRL: Apsurdne Odluke HRS-a zaustavile napredovanje mlađim generacijama

RUKOMET – 1.HRL: Apsurdne Odluke HRS-a zaustavile napredovanje mlađim generacijama Mladi rukometaši RK Solin (Foto: Jakov Teklić9

 

Poruka s Juga - Nije trebalo nikoga oštetiti!

Odlukom HRS-a da se ova sezona poništava zbog epidemije coronavirusa podigla je buru u dalmatinskim rukometnim klubovima, posebno su bijesni u rukometnim prvoligašima Splitu i Solinu zbog poništenja blok sezone u konkurenciji kadeta.
Poništenje sezone donijelo je kraj natjecanja kadetske lige za dječake rođene 2004. i 2005. godine, gdje su na vrhu bili mlade nade Solina i Splita, koje je samo četiri kola dijelilo od ulaska u nacionalnu kadetsku ligu, riječ je o natjecanju u kojoj se igra dvije sezone, no cijeli trud i rezultat pao je u vodu neshvatljivom odlukom saveza.

Tom se odlukom nikako ne mire u rukometnom klubu Solin, njihovi kadeti bili su uvjerljivo prvi na prvenstvenoj ljestvici, koja je na kraju proglašena ništavom, a komentar je dao predsjednik kluba Davor Čićerić.

- Generaciju 2004. i 2005. godište smo zacrtali kao osnovu kluba za budućnost, oni su trebali nositi klub godinama i nikako ne možemo prihvatiti odluku Saveza da je sve poništeno, jer se radi o apsurdu. Momci su igrali blok sezonu, odigralo se 40 utakmica u dvije godine, i apsurdno je sada to sve poništiti kao da se nije ni igralo i sav trud djece baciti u vjetar. Roditelji te djece su također van sebe, zovu nas stalno, žele pokrenuti neke akcije, no mi smo praktički nemoćni. Pripremili smo prigovor sa drugim klubovima, imamo oko 10 istomišljenika i svakako ćemo ga predati savezu, do sada nisu imali sluha za nas tako da ne vjerujem ni da će ovo nešto promijeniti – rekao je Davor Ćićerić, predsjednik RK Solin.

O talentiranoj generaciji iz Solina, govori i činjenica da su mladi Solinjani prošle godine bili osmi u nacionalnoj konkurenciji u kojoj nastupa 120 klubova te da u četiri godine imaju tek tri ili četiri poraza.
- To su naša djeca koja su prerasla ligu od Dubrovnika do Zadra, uvjerljivo smo prvi, njihov san je jedinstvena kadetska liga, i njima je ovom odlukom san uništen. Zašto se sezone nije mogla zaključiti sa sadašnjom tablicom, trebalo se odigrati još samo četiri kola, po ovoj odluci u jedinstvenu kadetsku ligu od 24 ekipe ulazi njih 13 koji to ne zaslužuju, ali savez to ne zanima, njih zanima sami vrh. Ovim se zaustavlja prirodni put razvoja rukometa, djeca bez kadetske lige jednostavno nemaju gdje igrati, oni su još premladi za seniorski rukomet a juniori u rukometu ne postoje tako da je ova odluka o poništenju svega totalni apsurd. Trebalo je naći termin za odigrati još četiri utakmice kako bi se sve regularno završilo i da se vrednuje ono što se pokazalo na parketu – zaključuje čelni čovjek rukometa u Solinu Davor Ćićerić.

Ništa bolje raspoloženje nakon odluke saveza nije ni u rukometnom klubu Split, koji su na tablici kadetske lige odmah iza Solina, i jedni i drugi matematički su osigurali ulazak u jedinstvenu ligu. U oba kluba smatraju da u izvanrednim prilikama kao što su epidemije i ratovi treba izaći klubovima. Riječ je besmislenoj odluci koja zaustavlja razvoj rukometa, i jednostavno djeci su im ovom odlukom njihovi snovi uništeni!

Jedan od apsurda HRS-a je zašto u 1.HRL rukometa ne nastupaju PPD Zagreb i Nexe, a oni se priključuju poslije, i do toga ove sezone nije došlo. I sad je teško donijeti Odluku – Tko u Europu? Stoga se trebalo dogovorit a ne ovako donijeti odluku koja će klubove oštetiti, a među njima je i Trogir, uvjerljivi prvak 1.HRL jug. Poruka s Juga je jasna, nije trebalo nikoga oštetiti i još nije kasno za popravak!

Miro Podrug

 

 

Pročitano 353 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr