Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 23 Travanj 2020 13:01

ZABAVA I EDUKACIJA TIJEKOM IZOLACIJE

Dana 22.04. obilježava se međunarodni Dan planeta Zemlje, kojeg je 2009. godine proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Svake godine diljem svijeta na Dan planeta Zemlje muškarci, žene i djeca skupljaju nepropisno odbačeni otpad, sade stabla, potpisuju peticije i planiraju bolju budućnost za naš planet.

Raznim događajima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja uslijed razvoja industrije i porasta potrebe za energijom. Nepažnjom i nesmotrenim ponašanjem onečišćuju se zrak, tlo i vode, važni resursi o kojima ovisi naše zdravlje i sam život. 

Nije dovoljno samo jedan dan posvetiti dobrobiti naše planete, malim svakodnevnim koracima svi možemo pridonijeti. U vrijeme izolacije sve više shvaćamo važnost svježeg i čistog zraka, bogatstvo prirode koja nas okružuje, bistrina i blagodati mora i rijeka. 

Grad Solin već duže vrijeme provodi projekte i razne informativno - obrazovne aktivnosti usmjerene na očuvanje okoliša i održivo gospodarenje otpadom te će i dalje ustrajati u tom smjeru.

U sklopu provedbe projekata „Razmišljam EKOlogično“ i „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina“ financiranih iz Kohezijskog fonda Europske unije izrađene su mrežne stranice dostupne na slijedećim poveznicama:

 www.ekologicno.solin.hr

www.reciklaznodvoriste.solin.hr

Na poveznicama možete pronaći razne korisne informacije o održivom gospodarenju otpadom te načinima na koji svi možemo doprinijeti očuvanju okoliša. Osim edukativnih tekstova dostupne su radio i TV emisije snimljene u sklopu projekta te razni materijali za djecu. Besplatno možete skinuti edukativne slikovnice, bojanke i prezentaciju te pogledati animirani film koji je dostupan i na facebook stranici Grada Solina na poveznici:

https://www.facebook.com/GradSolinOffical/videos/639714706542439/

 

logići

 

 

Piše: Marijana Pavičić Pera

Izvor fotografije: www.pexels.com

Pročitano 722 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr