Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 15 Svibanj 2018 11:29

Solinski učenici prikupili slikovnice i igračke za mališane solinske pedijatrijske ordinacije

Solinski učenici prikupili slikovnice i igračke za mališane solinske pedijatrijske ordinacije Foto: M. Batarelo Jelavić

Svečana primopredaja održala se u ponedjeljak 14. svibnja u prostorijama solinske ispostave Doma zdravlja

Uoči samog Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja) u ponedjeljak, 14. svibnja učenici solinskih osmoljetki, članovi Dječjeg vijeća grada Solina poklonili su police za knjige i prikupljene slikovnice te plastične igračke pedijatrijskoj ordinaciju solinskog Doma zdravlja u kojoj rade pedijatrice prim.mr.sc. Katica Obradović, dr.med.spec. ped. i prim.dr.sc. Kristina Drnasin dr.med.spec. ped..

Naime, mali Solinjani su na inicijativu Dječjeg vijeća Grada Solina pokrenuli humanitarnu akciju za ljepši i veselijih boravak mališana u pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja. Riječ o akciji koja se odvijala kroz mjesec travanj, a učenici solinskih osmoljetki prikupljali su slikovnice i plastične igračke koje su 'prerasli'. Dobro očuvane slikovnice i igračke u solinskoj ordinaciji sada će ponovo oživjeti u rukama naših mališana, a i sam boravak u čekaonici pedijatrijske ordinacije bit će im zanimljiviji!

Samoj primopredaji uz nazočnost roditelja i djece, ravnatelja solinskih škola, nazočio je i gradonačelnik Dalibor Ninčević koji je u ime Grada Solina poklonio klima uređaj, koji će u nadolazeće tople dane olakšati rad pedijatrijske ordinacije. Na pitanja novinara o radu pedijatrijske ordinacije, u kojoj rade dvije pedijatrice koje vrlo brzo ispunjavaju uvjete za odlazak u mirovinu (jednoj pedijatrice je već produljen rad) gradonačelnik Ninčević je odgovorio - Grad zahtijeva i inzistira da se zadrže postignuti standardi u organizaciji zdravstvene zaštite na njegovom području, odnosno da se osigura dostupnost zdravstvene zaštite prema standardima i normativima HZZO-a te da i u budućnosti zdravstvenu skrb za djecu od 0 do 6 godina u Solinu pruža liječnik specijalist pedijatar – istaknuo je gradonačelnik Ninčević te poručujući kako je Grad voljan i sufinancirati liječnike pedijatre kako bi došli raditi u Solin.

Kako su se mali Solinjani potrudili u ovoj humanitarnoj akciji i dosta toga prikupili, mali vijećnici su odlučili dio slikovnica i igračaka pokloniti Dječjem vrtiću Cvrčak Solin. Isto tako dio knjiga za mlade koji je prikupljen doniran je Gradskoj knjižnici Solin.

rb

 

 

Pročitano 3157 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr