Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 24 Studeni 2017 09:08

Gradu Solinu dodijeljena Pohvala za Naj-akciju 2017.

Gradu Solinu dodijeljena Pohvala za Naj-akciju 2017. Članovi Koordinacijskog odbora Grada Solina prijatelja djece s Pohvalom za Naj-akciju Solinska Rika u 2017. godini

U utorak, 21. studenoga 2017. održano je svečana Skupština i savjetovanje akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba.

Istaknuto je kako se akcija Gradovi/općine prijatelji djece već 18 godina razvija, raste i unapređuje novim sadržajima i aktivnostima. Ova akcija koju Savez DND provodi u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju i uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a svojim primjerom pokazuje koliko veliku i značajnu ulogu imaju lokalne zajednice u poticanju i provedbi projekata usmjerenih djeci i mladima.

Uzvanicima su se obratile dječja pravobraniteljica dr.sc. Ivana Milas Klarić, Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dr.sc. Marin Strmota, te u ime gradonačelnika Grada Zagreba mr.sc Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Tematski dio Savjetovanja započeo je izlaganjem na temu „Novi strateški plan akcije „Gradovi i općine –prijatelji djece“ za period 2018.-2020.. Dio Savjetovanja bio je i posvećen domaćim i međunarodnim aktualnostima. Tako je predstojnica UNICEF-ova Ureda za Hrvatsku, Valentina Otmačić održala izlaganje na temu „Inkluzija u zajednici kroz dječje stvaralaštvo na primjeru Festivala prava djece“. Na tome su festivalu, jedinstvenom na ovim prostorima, svi sadržaji za djecu prilagođeni djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim osobama.

U svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljena su priznanja, pohvale i zahvalnice za Naj-akcije u 2017. godini.
Pohvalu za uzornu provedenu Naj-akciju 2017. pod nazivom „Solinska Rika“ pripala je Gradu Solinu. Pohvalu u ime Grada Solina preuzela je koordinatorica projekta i voditeljica dječjeg vijeća Grad Solin prijatelj djece Radojka Bućan.

Stečeni naziv Grada prijatelja djece ne smatra se trajnim, već ga treba kontinuiranim aktivnostima za dobrobit djece stalno potvrđivati, što je i Grad Solin nizom odluka i akcija i ove godine potvrdio na samom Savjetovanju. Grad Solin redovito sudjeluje na Susretima Gradova prijatelja djece s ciljem međusobnog povezivanja, razmjene iskustava i primjera dobre prakse. Na Savjetovanju uz koordinatoricu Radojku Bućan, sudjelovali su i akteri odrađene Naj-akcije „Solinska Rika“, ravnatelji solinskih osnovnih škola Vesna Ružić i Đuro Baloević, ravnateljica DV Cvrčak Anđela Biuk i Igor Spetič kao predstavnik udruga s područja grada Solina koje rade s djecom.

 

 

Pročitano 2604 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr