Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 06 Listopad 2017 13:04

Susret dječjih gradskih vijeća Splita i Solina u povodu Dječjeg tjedna

Susret dječjih gradskih vijeća Splita i Solina u povodu Dječjeg tjedna Foto: Grad Split

Gradonačelnici nisu imali lak zadatak!

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Dječji tjedan u Hrvatskoj obilježava se u prvom tjednu mjeseca listopada. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Tim povodom u petak 6. listopada 2017. održan je susret dvaju dječjih vijeća gradova susjeda Solina i Splita u splitskoj Gradskoj upravi.

Gradonačelnici Splita i Solina, Andro Krstulović Opara i Dalibor Ninčević nisu imali lak zadatak, jer su izvještaje o svom radu morali polagati djeci, gradskim vijećnicima.
Pitanja su se nizala jedan za drugim od dječjih igrališta, do apartmanizacije centra Splita, Karepovca pa do nošenja školske torbe i tableta do toga što promijenili kada bi imali čarobni štapić u svojim rukama.

Ovim susretom dvaju vijeća gradova željelo se dati glas djetetu. Omogućen im je direktan i konkretan način komunikacije s osobama koje donose odluke za područje od interesa za djecu i mlade.

Uz gradonačelnike Splita i Solina Andru Krstulovića Oparu i Dalibora Ninčevića, susretu je nazočila i zamjenica gradonačelnika grada Splita Jelena Hrgović te 28 učenika članova Dječjeg vijeća grada Splita i 21 učenik Dječjeg vijeća grada Solina te njihove voditeljice Anđelka Visković i Radojka Bućan, kao i ravnatelji solinskih osmoljetki.

 

 

 

Pročitano 4695 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr