Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 13 Lipanj 2017 12:14

U Kučinama i Mravincima održana tradicionalna biciklijada pod nazivom 'Šušur na dva kola'

U Kučinama i Mravincima održana tradicionalna biciklijada pod nazivom 'Šušur na dva kola' Foto: Jakov Teklić

Nakon prošlogodišnje vranjičke bicilijade „Šušur na dva kola“ solinskih školaraca, ove godine domaćini su bili djeca iz Kučina i Mravinaca, gdje se prošloga vikenda održala ova tradicionalna biciklijada.

Organizatori biciklijade su Dječje vijeće grada Solina i Koordinacijski odbor Grad Solin prijatelj djece, a osnovni cilj je prezentirati zdrav život djeci i mladima kroz vožnju biciklom i naravno zaključiti školsku pedagošku godinu 2016./17.. Biciklijada nije natjecateljske naravi, već rekreativna vožnja, pa su je biciklisti odvozili u formiranoj skupini.

Uspjeh biciklijade je tim veći što je bio veliki odaziv školaraca, no uz njih u biciklijadi su sudjelovali i roditelji, tete, stričevi, ali i oni najmlađi vrtićke dobi.
Osim bicikla, naravno različitih dimenzija od onih s dva kotača do trokolica i pomoćnih kola, u koloni su se mogli vidjeti i romobili, rošule i role.

U organizaciji biciklijade pripomogli su službenici PP Solin i DVD Vranjic, a ovo je ujedno bila i prva odrađena akcija 2. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Solina.
Nakon završetka biciklijade druženje je nastavljeno u praku u Mravincima.

rb

 

 

 

Pročitano 3811 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr