Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 11 Travanj 2017 08:55

Raspušten 1. saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Solina

Novi izbori za 2. saziv Dječjeg vijeća održat će se 12. travnja 2017.

U solinskom Teatrinu 6. travnja 2017. održana je posljednja 6. po redu sjednica 1. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Solina.

Male vijećnike pozdravili su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Solina Dalibor Ninčević, a prisutni su bili i predstavnici koordinacijskog odbora Grad Solina prijatelj djece, ravnatelji i učitelji solinskih osnovnih škola te udruga s područja Grada.

Nakon Izvještaja o radu Dječjeg vijeća predsjednik DGV-a grada Solina Ivan Bućan, uz kojega su bile i dvije potpredsjednice Mia Bradić i Andrea Dadić, podsjetili su nazočne na rad, akcije i projekte 1. saziva u protekle dvije godine. Istaknuvši sudjelovanje na susretima DGV-a Hrvatske u Zaboku, produljenje statusa Grada Solina prijatelje djece, plaketu i povelju za Naj Akcije u 2015. i 2016.. Dva susreta s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović u Solinu i na Pantovčaku kada su primljeni u Uredu predsjednice Republike Hrvatske u rujnu 2016.. Nisu zaboravili i na nagrađeni projekt na nivou Hrvatske Mobitel ostavi, djetinjstvo ne izostavi, biciklijadu solinskih školaraca koju su pokrenuli pod nazivom Šušur na dva kola. Naglasili su i na važnost aktualnog projekta pod nazivom Sigurna mreža, sigurnost djece na internetu, a koji se provodi u sve tri solinske osnovne škole. Nisu zaboravili na radionice, obilježavanje Dječjeg tjedna u znaku Obiteljskoga dana i oslikavanja vrtića, humanitarnih akcija za pomoć djeci Dječjeg doma Maestral, samostanu sv. Rafaela, socijalnoj samoposluzi...

Velike pohvale na sam rad DGV-a dao je gradonačelnik Ninčević te kazao kako je izuzetno ponosan na male solinske mudre glavice za koje ćemo zasigurno još čuti.

Uz nastup mladih glazbenika iz Glazbene škole Silvije Bombardeli, a koja djeluje u sastavu Gradske glazbe Zvonimir nastupili su Ema Berlanda, Nina Grubić, Dora Mikelić, Silvija Vukšić praćeni od strane prof. Mladena Kalebića i prof. Ivane Dorčić svečano je označen kraj prvog saziva DGV-a grada Solina.

Najavljeni su novi izbori za 2. saziv Dječjeg vijeća grada Solina koji će se održati u srijedu 12. travnja u isto vrijeme u sve tri solinske osmoljetke, a konstituirajuća sjednica 2. saziva očekuje se nakon proljetnih praznika.

rb

 

 

 

Pročitano 5496 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr