Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 07 Veljača 2017 14:00

Danas se obilježava Dan sigurnijeg Interneta

 

Dječje gradsko vijeće održalo tematsku sjednicu pod nazivom Sigurnost na Internetu

Sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu, već niz godina se u Hrvatskoj i diljem svijeta obilježava Dan sigurnijeg Interneta. Ova inicijativa, pokrenuta u okviru Programa za sigurniji Internet Europske komisije i jednom godišnje poziva na uključivanje u aktivnosti za stvaranje sigurnijeg i boljeg Interneta za djecu i mlade.

Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID) obilježava se ove godine u utorak 7. veljače 2017. tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje Interneta i informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a svake godine bira se slogan koji stavlja akcent na određenu problematiku.

Tim povodom Dječje gradsko vijeće grada Solina u utorak 7. veljače 2017. održalo je svoju tematsku sjednicu pod nazivom Sigurnost na Internetu u sklopu projekta kojega Grad Solin u partnerstvu s Klubom trudnica i roditelja Split- Podružnica Solin, Policijskom upravom Splitsko dalmatinskom provode u svim solinskim osmoljetkama. Na kraju sjednice na kojoj su mali vijećnici sama iznijela svoja mišljenja o Internetu i njegovim prednostima i rizicima, ispred Gradske uprave Solin pustila su u zrak bijele balone kao simboliku mira i tolerancije ne samo na društvenim mrežama već i samim bespućima Interneta.

rb

 

 

 

Pročitano 4944 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr