Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 08:37

Radionica mladih: Nasilje u mladenačkim vezama

Koordinacijski odbor Grada Solina prijatelja djece u četvrtak 17. studenoga s početkom u 18 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj (Poslovni centar Solin I.kat) organizira radionicu na temu Nasilje u mladenačkim vezama, koje će voditi Ines Sedlar, magistra pedagogije i magistra edukacije talijanskog jezika i književnosti.

Radionica će se baviti temom nasilja u mladenačkim vezama. Prve ljubavi i veze su novo i uzbudljivo iskustvo za adolescente koji razvijaju romantične odnose. Iako je to vrijeme kada mnogi usvajaju pozitivna iskustva, nije uvijek tako. Naime, nasilje u partnerskim vezama je tema koja je već dugo predmet interesa, no uglavnom je fokus bio na odraslim osobama u partnerskim vezama i na bračnim parovima. Tek se u posljednje vrijeme, a svjedoci smo posljednjih dana ovoj temi, pokazuje se povećani interes za nasilje u vezama mladih. Pregled istraživanja koja se bave ovom problematikom pokazuje da je vjerojatnost doživljavanja seksualnog i psihičkog nasilja u partnerskim vezama najveća upravo u adolescenciji te u ranim 20-ima.

U radionici će se razgovarati o tome kako izgleda dobra i sigurna veza, kako prepoznati različite oblike nasilja, kako prepoznati vlastita ponašanja koja ugrožavaju druge ili nas same i što učiniti ukoliko nam se netko povjeri da je u nasilnoj vezi.

Kako je riječ o radionici, a ne o predavanju, mladi će imati priliku iznijeti vlastita mišljenja i stavove, osjećaje i postavljati pitanja te će se očekivati njihovo aktivno sudjelovanje.

 rb

 

 

 

Pročitano 5016 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr