Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 04 Listopad 2016 10:34

Dječji tjedan u znaku Obiteljskoga dana i oslikavanja vrtića

Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak, 3. listopada i završava u nedjelju, 9. listopada 2016.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost gradova prijatelja djece posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama pa tako i u Solinu – Gradu prijatelju djece gdje djeluju Saveza društava Naša djeca Hrvatska, krovna organizacije u Hrvatskoj koja brinu o djeci.

Dječji tjedan uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
Uloga Gradova prijatelja djece je u Dječjem tjednu osmisliti, pripremiti i potaknuti ostale da u danima Dječjeg tjedna provedu dogovorene aktivnosti s djecom i za djecu te potaknuti druge udruge, ustanove i organizacije za djecu da i one svojim aktivnostima obogate programe Dječjeg tjedna.

Uz brojne tradicionalne aktivnosti ovogodišnji Dječji tjedan obogaćen je i novom aktivnošću u okviru projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“.vrtic djeca slikavanje

U već tradicionalnom tjednu posvećenom djeci i ispunjenom raznovrsnim aktivnostima i programima djeca mogu naučiti zašto je igra izuzetno važna za odrastanje te kako kvalitetno provoditi slobodno vrijeme kroz igru.

Upravo tim povodom ove godine Grad Solin, odnosno Koordinacijski odbor Grada Solina prijatelja djece u suradnji s Dječjim vrtićom Cvrčak započeo projekt Obiteljski dan i to već u subotu 1. listopada u DV Tratinčica u MO Srednja strana i DV Jadro u MO Priko vode.

Tom prilikom organizirano je druženje djece, roditelja i odgojitelja u zajedničkim radionicama ocrtavanja i slikanja dvorišnih i unutarnjih zidova svojih vrtića.
Tako su uz idejni nacrt restauratora i ilustratora Damira Ercegovića, čije dijete pohađa DV Tratinčica, djeca i roditelji, odgojitelji i sama ravnateljica DV Cvrčka Anđela Biuk te članovi Koordinacijskog odbora grada Solina prijatelja djece oslikavali valove, ribice, more i zelene livade, cvijeće i ptice, kuće...

Prekrasni subotnji dan, zajedničko druženje roditelja i djece i njihovih odgojitelja, pokazatelj je kako se uz igru i maštu, a mašta može svašta, prvenstveno dobiti poruku - Odrastanje je dječja igra i ljubav prije svega!

rb

 

 

 

Pročitano 3097 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr