Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 07 Lipanj 2016 11:25

Solinsko Dječje gradsko vijeće sudjelovalo na 12. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske

U petak i subotu, 3. i 4. lipnja 2016. održan je 12. Susret Dječjih vijeća Hrvatske u Zaboku, gradu prijatelju djece u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina Grada Zaboka te uz suorganizaciju Koordinacijskog odbora akcije „Grad Zabok – prijatelj djece“, Krapinsko-zagorske županije i Društva Naša djeca Zabok.

Financijski pokrovitelji susreta su Grad Zabok, Krapinsko-zagorska županija i Ministarstvo socijalne politike i mladih RH u okviru projekta „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad Dječjih vijeća“.

Susret je započeo u petak, 3. lipnja 2016., u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog svečanim programom otvaranja.

Prvog dana Susreta predstavljeni su i proglašeni Naj-projekti Dječjih vijeća za 2016. godinu. Posebnu nagradu za najoriginalnije projekte dobila su dječja vijeća iz Rovinja i Velike Gorice.
Predstavnici Dječjeg vijeća grada Solina Antea Šolić i Ivan Bašić pod vodstvom voditeljice Ivane Teklić predstavljali su Grad Solin i svoj projekt pod nazivom Mobitel ostavi, djetinjstvo ne izostavi, kojega je Savez društva Naša djeca Hrvatska u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih RH, pohvalilo.

Drugog dana Susreta, 4. lipnja održavale su se radionice za djecu-vijećnike na temu „Prebaci na volontiranje!“ te okrugli stol za voditelje dječjih vijeća na temu „Suradnja i komunikacija Dječjih vijeća s lokalnom zajednicom“, na kojem je sudjelovala voditeljica Ivana Teklić i na kojoj se govorilo o tome zašto je potrebno aktivno sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici i u širim razmjerima, što je, a što nije Dječje vijeće, o načinu rada Vijeća, programskim oblicima i sadržaju; ulozi odrasle osobe u Dječjem vijeću.

Na 12. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske je sudjelovalo 50-ak djece i voditelja iz 15 najaktivnijih Dječjih vijeća u Hrvatskoj, a djeca su se družila, stekla neka nova znanja i iskustva.

rb

 

 

 

Pročitano 3827 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr